KOGNITIV BETEENDETERAPI

Alla kan vi någon gång i livet drabbas av en kris, som till exempel vid skilsmässa, förlust av nära anhörig, en vän, ett arbete eller liknande. Ibland kan det kännas så överväldigande att vi inte klarar av att hantera situationen själva. Andra gånger kan det handla om nedstämdhet som inte går över eller oro och ångest som påverkar din vardag och ditt liv, på ett så negativt sätt, att det hindrar dig från att leva fullt ut. En del människor upplever ständiga problem med att skapa hållbara relationer och kan därför fastna i olika beteendemönster. Då kan KBT vara ett sätt att komma vidare.

KBT är en förkortning av Kognitiv Beteendeterapi och är idag en av de främsta behandlingsmetoderna vid psykisk ohälsa. KBT utgår från att göra dig medveten om de tankar, känslor och handlingar som blir konsekvenser och beteenden, som inte gynnar dig i ditt vardagliga liv.

Det här är en vetenskapligt beprövad behandlingsmetod, som är mycket användbar och effektiv för att förändra destruktiva vanor och beteendemönster till gynnsamma livsstilsförändringar. En metod som har visat sig ha ett relativt snabbt, positivt och varaktigt resultat.

Som din KBT-terapeut vill jag hjälpa dig att hitta känslan av att vara levande på insidan och blomma ut till den person du faktiskt är.

VAD ÄR KBT?

KBT är en vetenskapligt beprövad behandlingsmetod, som är mycket användbar och effektiv för att förändra destruktiva vanor och beteendemönster till gynnsamma livsstilsförändringar. En metod som har visat sig ha ett relativt snabbt, positivt och varaktigt resultat.

Forskning visar att KBT hjälper dig att övervinna rädslor och hantera alltifrån stress, ångest, panikångest, depression, tvångstankar, sorgbearbetning, relationer, fobier, social fobi, flygrädsla, sömnproblem, medberoende, beroende, missbruksproblematik, ätstörningar och andra icke önskvärda beteenden som hindrar dig i livet, så att du kan skapa hållbara och kärleksfulla relationer.

Som din KBT-terapeut kommer jag att rikta stor uppmärksamhet på dina beteendemönster. Detta för att du ska bli medveten om dessa och på sikt kunna göra dig av med och övervinna rädslor och hinder i livet.
Jag kommer också lägga stort fokus på att jobba med din självkänsla, eftersom den är själva roten till att må bra inifrån och ut. Självinsikt är avgörande för att kunna skapa en förändring och nå ökat psykiskt välbefinnande. Jag vill inspirera och leda dig till en ny riktning som kommer att gynna dig i din personliga utveckling och vardag.

Min ambition är att du ska lära känna dig själv på djupet och bli medveten om hur ditt emotionella system fungerar, vilka tankar och händelser du reagerar på. Det är först då du kan påverka dem.

Jag vill hjälpa dig att komma till insikt om vem du egentligen är, innerst inne, så att du kan känna dig levande på insidan och blomma ut i dina fulla kraft och potential. Det är nu du kan ta ditt nästa medvetna steg och göra dina val utifrån ditt inre jag – leva ditt liv.