Kraniosakral Terapi

– Kraniosakral Osteopati –

är en mycket varsam behandlingsteknik vars huvud-syfte är att behandla skallens och ansiktets ben samt hjärnans olika hinnor och flödet av cerebrospinalvätskan och samtliga ryggkotor ner till pelvic och os coccyggeus.

Genom de olika hand-hållningarna påverkas ryggmärgsvätskan som i sin tur inverkar på nervsystemet och kroppens olika vävnader och funktioner.

Kraniosakral terapi är en behandlingsform som får kroppen att korrigera sig själv med hjälp av stödet: tanke, handling, och rörelse, genom att hitta en punkt där blockeringar släpper utan att tryck och knyck används.

I K-S terapi används istället naturliga verkningsmedel för att återföra benen till normala relationer och positioner. Den här metoden tvingar inget på plats utan litar på att det finns någonting mer kraftfullt än vår egen styrka, dvs kroppens egna vilja till själv-läkning tillsammans med K-S terapeutens assistans.

En K-S- terapeut bjuder in till långsamhet och stillhet, vilket kan väcka upp känslor hos klienten, vilket är av godo och temporärt kan någon form av oro ängslan öka då läkning också sker på ett inre och djupare plan. Huvudvärk kan också bli värre temporärt, men en läkekris brukar lägga sig efter 4-5 dagar.

En K-S terapeut behandlar själva symtomen, INTE diagnoser! dvs vi behandlar själva människan, och stödjer den kraniosakrala rytmen, och rörelsemönster med uppmärksamhet på det autonoma systemet ( icke viljestyrda rörelser) Genom att stödja det som är och lägga focus på hälsa får kroppen precis det stöd den behöver för att hitta läkning.

Genom att K-S terapeuten har förståelse för funktionens förståelse i människo- kroppen och kunskap rent anatomiskt och fysiologiskt så blir behandlingarna mycket verksamma för läkning.

Varmt välkomna att boka mig för en behandling! Patricia Westén 0738 51 62 62

Skärmavbild 2016-04-29 kl. 09.57.01