Du kan göra allting till synes rätt gällande kost, träning och försöka nå en optimal hälsa. Men det spelar ingen som helst roll om du inte kan ha tankar om dina tankar.  Om du inte kan separera dig själv ifrån dina tankar och känslor så blir du ett resultat av dem.  Tankarna står över ditt immunförsvar. Idag finns otroligt mycket forskning och vetenskapliga studier som visar på att så är fallet. Att lära känna sig själv är därför det viktigaste åtagande vi har här i livet. Om vi inte känner och är i kontakt med alla delar av oss såsom tankar, känslor, beteenden, trossystem, behov var dom uppstått och och hur dom påverkar oss, hur ska vi då kunna uppnå balans i vår kropp och sinne.

Smärta, känslor och övriga sensationer är kroppens sätt att kommunicera till dig att någonting pågår i din kropp. Värdera det inte som någonting dåligt, eller ohälsosamt utan som en signal ifrån ditt inre om en obalans. Din själ har någonting att säga dig. Acceptera det och lyssna. Att nå en medvetenhet om att du kanske behöver göra en förändring, utan att klanka ner på dig själv leder till utveckling. Rädsla och oro över vad du känner och upplever, ihop med oron över att det inte är hälsosamt att må och känna som du gör föder sjukdom och det finns det också studier på.

Ingenting är statiskt, kroppen är levande och arbetar för att balansera och synkronisera vår kropp gentemot våra tankar såväl som vår omgivning. Att inte acceptera livets lärdomar, tankar och upplevelser gör att vi lever i en bubbla som kallas lyckofällan. En tanke är en tanke, det betyder inte att du är din tanke, tanken föder en känsla. Vill vi bara acceptera de fina goda tankarna och känslorna eller enbart se de goda sidorna i oss själva går vi miste om viktiga delar av oss som dessutom gör oss väldigt dömande och kritiska.

Jag har själv haft en rad utmaningar där jag fått tillfälle att ifrågasätta mig själv på flera plan, men jag har genom dem funnit tillit till att veta att det alltid ger mig gåvan att utvecklas. Jag vet att vi alla lever utifrån vår egen perception och vår egen uppfattning om vår verklighet. Denna är baserad på allt ifrån arv och miljö till upplevelser vi haft i livet. Vi är alla huvudrollsinnehavare i vår egen film. Att jämföra och tävla om vems verklighetsbild som är mest sann är otroligt destruktivt. Alla har rätt utifrån sin egen verklighetsuppfattning. Det betyder inte att man inte kan ha fel, alla kan ha fel. Jag har precis som alla andra haft fel många gånger och det är så vi lär och utvecklas. Men om vi inte vill se våra egna tillkortakommanden och fel kan vi inte utvecklas och gå vidare.  Det är vad som skiljer en mer medveten person och en mindre åt.

Jag brinner för att inspirera människor till att vilja utforska, se sig själva och sina tillkortakommanden. Att ge människor verktyg och möjligheter till att skapa nya upplevelser som på sikt ger en nyare, fräschare och mer uppdaterad verklighetsbild är en gåva och väldigt tillfredställande. Det är lätt att fastna i gamla trossystem som inte längre  gynnar oss. Jag vill inspirera till att människor vågar utvecklas och växa som individ och det är ibland det tuffaste arbetet vi kan göra, men vinsten är också den största. Det kräver att vi konstant ifrågasätter oss själva. Vår hjärna har en benägenhet att vilja förenkla, generalisera och förvränga vår verklighetsbild. Det sista vi borde göra är att bli för bekväma i oss själva.

Frågor som vad vi verkligen är, vad världen är och varför vi är här är min stora drivkraft i världen. Vetenskap som trossystem tror jag lika lite på, som på allt som står i bibeln. En vetenskap som är nyfiken, ödmjuk och öppen och stärker samspelet mellan människor, omgivning, vår jord och universum tilltalar mig. Det finns någonting som är större än det som vi kan se med våra ögon och ta på.

För att jag skulle ta ett steg mot att känna och förstå mig själv, vara fullkomligt ödmjuk och våga ifrågasätta mig själv så fick jag börja söka.  Jag gick i terapi och undersökte mina värderingar och bytte ut en del gamla trossystem, jag tittade på sambanden mellan tankar och hälsa, mat och hälsa och fann att hälsa för mig var mer än bara ett ord för att sälja mediciner, kosttillskott, gymkort och träningsredskap. Jag hade själv varit fast i medicinträsket efter en skada i nacken som jag långvarigt dragits med.

Jag undersökte gamla traditioner inom ayurveda, en vetenskap som oftast inte är allmänt accepterat i västvärlden. 5000-åriga förklaringsmodeller och vetenskap som vi totalt ignorerar trots att det är en uråldrig hälsovetenskap som praktiserades långt innan den västerländska skolmedicinen tog vid och apotek och mediciner ersatte växter och örter som läkemedel.

jag säger inte att det ena måste utesluta det andra men det hade varit fint med ett möte av både och. Om allting som alltid anses vara allmänt accepterat också anses vara fullständigt sant så innebär det per definition att ingen förändring kan ske. För mig är hälsa att försöka vara så ren som möjligt i mina tankar, mat, och handlingar. Lyssna in min kropp både fysiskt och psykiskt. Och bara för att du är symtomfri betyder det inte att du har en bra hälsa, det tar tid att utveckla ohälsa, när symtomen väl är där har du gått med obalanser under en längre tid.

Jag önskar och hoppas att alla får ta del av båda sidor av myntet i sökandet på det mest relevanta av allting på jorden, dig själv och allt du är.