Vill du förändra dina destruktiva beteendemönster?

 

Vi alla bär på en rad olika beteende mönster, vi kan kalla dem överlevnadspersonligheter, de dyker upp när vi känner oss hotade och inte vill visa oss sårbara, men istället ligger de oftast i vägen för oss.  De fungerar som en slags sköld för att slippa bära eller visa sitt sår, istället lägger vi oss till med en rad olika maneér. Ett kan vara tex makt och kan tex visa sig som ”besserwissern” jag vet och kan allting bäst. Vid ett sådant beteendemönster har jag förlorat kontakten med mig själv och min omgivning till mitt eget försvar.

 

Besserwissern är vid det aktuella tillfället, inte i stånd att förstå att alla bygger sin sanning utifrån sitt perspektiv utan överöser folk med namn, data, övertygelser om att deras sanning är den enda rätta. De använder sig ofta av sk ”härskarteknik” som angrepp för att få dem som inte delar deras sanning att känna sig underlägsna. En besserwisser lämnar sällan något utrymme till sina motståndare, men i slutändan har de sällan vunnit någonting. Oftast kommer de negativa konsekvenserna omedelbart, i form av en bitter eftersmak av dåligt samvete eller i att någon känt sig kränkt och blivit sårad.

 

En viktig målsättning när man jobbar med beteendemönster är att förebygga att man domineras av dem, ett sådant arbete kan vara svårt att klara på egen hand, oftast behöver man hjälp av en professionell coach/samtalsterapeut. Det räcker inte bara att vara medveten om sina beteendemönster, vi behöver utveckla vår förmåga att styra oss själva, för att inte mekaniskt halka in i dem. Genom identifikation av ett beteendemönster, acceptans och slutligen des-identifikation kan vi öka vår inre frihet och välja vem vi vill vara..

 

Det som vi inte vill kännas vid och trycker undan ger vi paradoxalt nog mer energi till. Dvs det du har motstånd till håller sig kvar och ligger i vägen för dig i ditt liv.

 

Som coach är jag tränad i att se att alla har sin sanning och sitt tro-system, vilket är präglat av b la uppfostran, familj, arv, miljö, skolsystem och samhällsstrukturer. Alla människor är unikt olika och det som är sant för dig är inte sant för någon annan.

 

Min uppgift som coach är att skapa kreativa och tankeväckande processer inom dig och hjälpa dig att identifiera vad som är roten till varje långvarigt problem och hitta vad just du sitter fast i.

 

Vill du börja jobba med dig själv och dina beteendemönster, är du varmt välkommen att höra av dig.

Leave a Reply